maanantai 24. toukokuuta 2021

Aikuisten asioita

 On olemassa muistikuva että tuolla jutunjuureni alkutaipaleella sanoin että minulla on paljon kerrottavaa ja tapahtumaa elämässä mistä tänne ammentaa. Nyt on kuitenkin tullut kirjoiteltua tosi paljon ihan arkisista asioista. Varmaan johtuu siitä että niistä on niin helppoa ja huoletonta kirjoittaa, syvällisemmät asiat vaatii enemmän harkintaa ja aikaa. Enkä haluaisi mitenkään viedä pois tuota lapsiperheen kivaa flowta mitä meilläkin on ja tyttöjen hassuttelusta on kivempi kirjoittaa kun jostain huolista ja synkistä tapahtumista. Ehkä voisin piristää tätäkin valitusvirttä niillä Iinan ottamilla valokuvilla 😂😍


taidetta kerrakseen 😄
 

Mutta eihän se elämä ole pelkkää palapelien tekemistä ja takkutukkien harjaamista. Elämä koostuu niin monista eri osa-alueista ja yksi mikä itsellä tökkii nyt todella pahasti on raha ja sen olemattomuus. 



Pitkään on ollut tasaista, ei mitenkään rikasta mutta niin että toimeen on tultu. Sami tosi huonosti kertoo oman tilinsä tilanteen, yleensä vasta sitten kun rahat on jo loppu ja laskut maksamatta. Arvostaisin joskus sitä että tietäisin vähän paremmin missä mennään. Yllättäviä kulujakin olen onnistunut järjestämään tänä vuonna, ostin nuo kissat, rikoin puhelimen, ostin uuden, rikoin siitä näytön ja korjautin sen. Siinä on jo monen sadan euron lovi mutta eipä se haitannut.



 

Kunnes sain Kelalta kirjeitä että perivät hippasen alle 700 euroa takaisin kun maksaneet liikaa Lumin hoitolisää, olen siis ollut joulukuusta asti työtön työnhakija ja minulle maksetaan työttömyystukea. Tämä olisi pitänyt ottaa huomioon Lumin hoitolisässä mutta koska en mistään mitään tiennyt niin nyt joudun maksamaan takaisin. Iinan kanssa ei tällaista ollut kun en hakenut hoitolisää ollenkaan. Samoin viimeisin kotihoidontuki pitää palauttaa kun Sami ollut isyysvapaalla. Hän hoiti tuonkin puolikkaalla silmälla ja huppistakeikkaa. Sanoi vielä että asia on hoidossa, ei tarvitse stressata. Siihen vielä lisäksi se että ilmoitti Kelaan väärän päättymispäivän ja nyt joudutaan kahden päivän takia tekemään sinne lisää muutosilmoituksia ja takaisinperittävä summa tulee vielä kasvamaan. Ja tarkennuksena vielä niin tuossa summassa on mukana kaikki tähän mennessä, ei vaan se ylimääräinen hoitolisä, muutenhan tuoki summa olisi jo lähemmäs tuhat euroa 😑

varpaat näkyy monessa kuvassa 😂


muuten ihana asetelma mut sukka?
 

Sitten vielä exäni vanhemmat ovat pommittaneet ja pyytäneet rahaa. Meidän toinen auto on heidän ostama ja toki olen siitä valmis ollut maksamaankin mutta miksi juuri nyt. Miksei vaikka sitten kun olen saanut jotain tuloja. Tämäkin salaa vähän ärsyttää mutta autoimme exääni useamman tuhannen euron edestä jokunen vuosi sitten ja eihän se tietenkään näy missään. Ajattelin että saisin jonkun vapautuksen tuosta maksusta kun pelastettiin heidän ainoa poikansa isoista vaikeuksista mutta yhtä tyhjän kanssa. Liekkö ex edes kertonut koko asiasta heille. Eivätkä he ole Iinan takia yhteydessä minuun ikinä eivätkä ole hänelle laittaneet rahaa säästöön, ainoa joka Iinan tiliä kasvattaa olen minä. Lumille en ole vielä edes saanut tiliä avattua. Ja olen joskus Iinan tililtä rahaa lainaillut, palauttanut heti kun mahdollista. Joka kuukausi sinne jokunen kymppi siirtyy ja Lumille pitäisi tehdä sama järjestely.




Sitten vielä pikkunen källi tuohon edellämainittuun autoon liittyen, että siirsin sen reilu vuosi sitten Samin nimiin kun ajoi sillä enemmän ja oli kai tarkoitus keskittää vakuutukset ym mutta niinhän siinä kävi ettei siihen otettu vakuutuksia ollenkaan. Vuoteen. 


 

Eikä edes muistettu koko asiaa kunnes juteltiin joku ilta caddyn vakuutuksista ja sitten Sami kyseli että missä skodan vakuutukset on. Sanoin vaan ettei minulla ainakaan kun ei ole autoakaan ja sitten hän tarkisti että eipä ole hänelläkään. Toki heti laitettiin vakuutus juoksemaan ja sitten tulikin valtionkonttorilta kirje että meiltä peritään reilu 4000 euroa, vuoden vakuukset kunnon koroilla. Laitoin asiasta heille spostia ja selitin kaikki mitä vuoden aikana meillä ollut ongelmia ja luultiinkin että asia on ok kun ei melkein puoleen vuoteen kuulunut mitään mutta nyt tuli reilu viikko sitten tieto että se pitää maksaa. Mutta ei ilmeisesti vielä kesällä kun ei ole kohteliasta tai jotain. Tuokin pelkästään siksi ettei puhuttu keskenämme enkä itse muistanut koko asiaa kun miljoona muutakin juttua mielessä 24/7.

Tähän päälle vielä lähes mahdoton työllistymistilanteeni kun olen nivelrikkoinen vailla kuntoutusta. Onneksi se on etenemässä ja työkkärissä ollaan oltu tosi ymmärtäväisiä, tai kuntakokeilussa mihin nyt kuulun.


 

Helppoja rikastumiskeinoja otetaan vastaan 😂😂 No skoda on menossa seisontaan kesäksi ja yritän pärjätä tyttöjen kanssa ilman autoa. Vähän myös houkuttaisi myydä se kokonaan niin saisi pienen nousun tähän tilanteeseen. Menoja on kuitenkin muitakin vielä kun nuo edellämainitut. 

Tavallaan kivaa avautua näistä kun tiedän etten ole ainoa joka rahan takia murehtii mutta tuossa on niin paljon tyhmiä mokia mitkä olisi voinut välttää ja täten säästää mutta ei. Tähän olisi kyllä kiva saada vertaistukea, vai ollaanko ainoat lahopäät.


 

Tsemppiä kaikille rahahuolissa eläville, toivottavasti asiat järjestyy itse kullakin 💗💗 Iinan kuvia on niin paljon et niistä sai vähän iloa tämän kirjoittamiseen 😂





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti