keskiviikko 19. kesäkuuta 2024

Mitä itse laulaisin Tähdet tähdet-ohjelmassa

 Näin tällaisen postauksen selaillessani netin syövereitä ja Sarankotikolo-blogia. Oli pakko ottaa koppi tästä ja listata omat biisit jos olisin mukana ohjelmassa. Katsoin pitkästä aikaa kyseistä ohjelmaa ja olin positiivisesti yllättynyt miten mukaansa tempaava se oli ja miten hyvin oli mukana persoonia jotka ei tee laulajan työtä pääammattinaan. Toki monella siihen koulutus oli mutta työt oli eri alalla. 



Kasaribileet

Itse olen ollut aika pieni tuohon aikaan joten genrenä siinä mielessä aika vieras. Asiaan vähän perehtyneenä yllättävän moni tämänkin päivän radiohiteistä on julkaistu jo kymmeniä vuosia sitten 😄

Valitsisin ehdottomasti Journeyn Don´t stop believin´. Musikaalipainotteinen tv-sarja Glee teki siitä aikanaan vieläkin isomman hitin ja silloin siihen tykästyin todella paljon. 

Suomirock

En ihan kauheasti pidä suomirockista, en jotenkin saa siihen mitään otetta. Tulee vaan mieleen Popeda tai Eppu normaali 😂 Rakastan musiikkia mihin pystyy edes vähän samaistumaan ja sitä on helppo kuunnella ja sen melodian pitää jotenkin kolahtaa. Apulannalla on semmonen hauska kappale kun Zombeja! Niin sen varmasti valitsisin tähän osioon. 😄

Euroviisut

Tämä on taas tutumpi alue, vuosikaudet fiilistellyt Euroviisuja ja tosi moni biisi päätynyt omalle soittolistalle. Hanna Kinnunen esitti tosi kauniin kappaleen uusimmalla kaudella, en edes muistanut sen biisin olemassaoloa ja olen sen jälkeen sitä kuunnellut enemmänkin. 😊

Ihan ehdoton viisulemppari on Conchita Wurstin Rise like a Phoenix jonka ihana iskelmätähti Teemu Roivainen esittikin uusimmalla kaudella. Aina tulee kylmät väreet kun kuulen tämän biisin. 

Iskelmä

Olen viime aikoina opetellut kuuntelemaan iskelmää kun mieheni sitä paljon automatkoilla tykkää luukuttaa. Anna Erikssonin Juliet ja Joonatan oli omassa nuoruudessa tosi kova juttu ja sitä tuli kuunneltua paljon. Jos osaisin laulaa niin siinä pääsisi myös käyttämään ääntään tosi kivasti. 😄

Hip hop

Tämä genre on tosi vahvana jenkeissä enkä tiedä siitä yhtään mitään. Helposti meinaa mennä räpäytyksen puolelle kun ensimmäisenä tulee mieleen Cheek tai Eminem jota meinasin tähän ajatella. Mutta sitten tuli mieleen yksi tosi kiva hip hop-biisi, Gasellien Mitä mä Malagas? Sitä kuullut paljonkin ja samaistun kun viihdyn hiton hyvin himas. 😂

Rockin järkäleet 

Näitä nyt olisi vaikka millä mitalla. Vähän jopa vaikea valita yhtä tähän mutta lapsuuden muistoja taas, kuuntelin tosi paljon Bon Jovia ja It´s my life oli aika kova niin sen vetäisin. 

Lattaribileet

Tämäkin osaltaan tosi helppo valinta, sanoista en ymmärrä kun muutaman mutta kolahtaa joka kerta kun kuulen, varmaan kun tiedän mistä se kertoo tietämättä sen tarkemmin sanasta sanaan koko biisiä. Shakiran ja KAROL G duetto TQG.

Rakkauslaulut

Tämäkin on aika helppo, toki vaihtoehtoja on monia mutta Juha Tapion En mitään en ketään on todella kaunis rakkauslaulu. 💗

Elokuva- ja tv-musiikki

Voi vitsi, tähänkin genreen olisi niin monta hyvää vaihtoehtoa. Ties jo kuinka monetta kertaa palaan lapsuuteen tai nuoruuteen mutta sieltä tämäkin on. Faith Hillin There you´ll be elokuvasta Pearl Harbour. Toinen mikä on myös ihana on Dawson´s Creekistä tuttu Paula Colen I don´t want to wait. 

Kesähitit

Tänä keväänä kaikkien tietoisuuteen pongahtanut euroviisuedustajamme on kyllä ainakin itselle jäänyt myös kesähitiksi. Siitäkin saan kylmiä väreitä ja tulee tosi hyvä mieli. 😎 eli Windows95man ja No rules!

Soul ja r´n´b

Tämä olikin aika haastava kun en oikein osaa ajatella että minkälainen musiikki lasketaan tähän. Eikä ole oikein kosketuspintaa mutta vihdoin muistin erään superihanan biisin jonka laulaja on ainakin tämän genren hallitsija. Biisi tuo mieleen huonoja muistoja nuoruudesta mutta tykkään siitä kuitenkin. Valinta olisi Alicia Keysin No one.

Kaikkien aikojen lempibiisi

Ja sitten on tämä vaikein valinta. Olen nyt jo listannut todella rakkaita kappaleita, ja pari mitkä kulkenut mukanani vuosikaudet muistuttaa lähinnä surullisista asioista. Tätä mietin pitkään ja ainoa oikea, lähestulkoon täydellinen biisi omasta mielestäni on Christina Aquileran Hurt. Ilmeisesti olen aika melankolinen ihminen kun noinkin sisintä riipivän valitsin vaikka tähän olisi voinut listata vaikka ja mitä.


 Kivaa juhannusta! 💗


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti